ua en ru

КМДА очікує економії 10 млн грн від скорочення керівних посад у ЖЕКах

Київська міська державна адміністрація (КМДА) очікує економії 10 млн грн від скорочення керівних посад в житлово-експлуатаційних конторах (ЖЕК) столиці.

Київська міська державна адміністрація (КМДА) очікує економії 10 млн грн від скорочення керівних посад в житлово-експлуатаційних конторах (ЖЕК) столиці. Відповідне рішення про вдосконалення структури управління житлово-комунальним господарством міста Києва прийнято Київською міською радою 9 жовтня, передає прес-служба КМДА.

"Планується здійснити істотне скорочення керівного складу ЖЕКів та витрат на утримання службових автомобілів, мобільного зв'язку, приміщень і т.д. Це дозволить економити щорічно близько 10 млн грн. Ці кошти закладені в тариф на утримання будинків та прибудинкової території і мають спрямовуватися на ремонтні роботи, заходи по утепленню і т.д., а не на управлінські витрати", - повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелєєв.

За його словами, головним завданням ЖЕКів стане підвищення якості і оперативності послуг та своєчасне реагування на звернення мешканців.

Чиновник додав, що таким чином міська влада забезпечить більш прозорий процес створення тарифів на квартирну плату і єдиний принцип обслуговування житлового фонду.

Нагадаємо, на засіданні 9 жовтня Київська міська рада скоротила дохідну частину бюджету на 1,7 млрд грн.