ua en ru

Картку киянина отримали більше 100 тис. жителів столиці, - Кличко

Картку киянина, яка дає пільговим категоріям право на безкоштовний проїзд в метро, вже отримали понад 100 тис. жителів столиці.

Картку киянина, яка дає пільговим категоріям право на безкоштовний проїзд в метро, вже отримали понад 100 тис. жителів столиці. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко журналістам після відвідин управління праці та соціального захисту населення Дарницької райдержадміністрації, передає прес-служба мера.

За словами Кличка, кількість пільговиків, які вимагали такої карти, склала понад 112 тис. чоловік і за станом на 7 жовтня цю картку отримали понад 101 тис. киян. У той же час, додав він, вже станом на 28 жовтня кількість пільговиків, яким карта потрібна для проїзду в метро, збільшилася на 20 тис. і досягла понад 126 тис. киян. При цьому, зазначив Кличко, 15 тис. пільговиків ще не зареєструвалися для отримання карток.

За словами Кличка, останнім часом надходили скарги від киян, що картки видаються повільно і є черги.

При цьому в управлінні праці та соціального захисту населення Дарницької райдержадміністрації повідомили, що представники управління розповіли, що в середньому на прийом кожного громадянина працівники витрачають 7-10 хвилин. Сама ж картка з моменту подання документів проводиться протягом 6 робочих днів.

Мер нагадав, що картка киянина є багатофункціональним електронним носієм інформації і платіжним засобом. "За допомогою цієї карти кияни можуть отримувати різні пільги, її можна використовувати для пільгового проїзду в метро, застрахуватися, отримати знижки в торгових центрах, аптеках Києва. Впевнений, що ця карта полегшить життя киян", - підкреслив мер Києва.

Кличко також нагадав, що до 9 листопада було продовжено строк для пільгового проїзду в метро без картки киянина, а після цієї дати кияни зможуть безкоштовно їздити тільки з цією картою.

Нагадаємо, раніше в КМДА заявили, що карткою киянина зможуть користуватися незареєстровані жителі столиці.