ua en ru

Кабмін з 20 серпня запускає кампанію "Енергетична незалежність України"

Кризовий енергетичний штаб, створений за розпорядженням уряду України під головуванням віце-прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, з 20 серпня починає реалізацію інформаційної кампанії під назвою "Енергетична незалежність України".

Кризовий енергетичний штаб, створений за розпорядженням уряду України під головуванням віце-прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, з 20 серпня починає реалізацію інформаційної кампанії під назвою "Енергетична незалежність України". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Кабміну.

"Метою кампанії є підвищення рівня обізнаності українців у необхідності енергозбереження та економії природного газу в якості головних чинників енергетичної безпеки України та економічного зростання держави", - йдеться в повідомленні.

В інформаційній кампанії будуть використані як пряма реклама, так і інформування населення, бізнесу та влади всіх рівнів про необхідність економії енергоносіїв і заміни природного газу на інші види палива, яких достатньо в Україні. Насамперед, планується популяризувати енергозбереження та відновлювальні джерела енергії.

"Ми повинні донести до кожного українця ідею, що кожен зекономлений кубометр газу і невикористаний літр гарячої води - крок до енергетичної незалежності України. Сьогодні не існує чарівної палички, за помахом якої ми б замінили всі наші застарілі газові котли на сучасні економні, які замість газу використовують солому, тріску або торф. Не існує чарівної палички, щоб за місяць зробити якісну теплоізоляцію вікон і всіх фасадів будівель в Україні. Неможливо миттєво замінити все погано ізольовані теплотраси", - заявив Гройсман.

За його словами, уряд підтримає кожну міську адміністрацію, де будуть дбати про економію газу, кожного голови - міста, району чи селища - який буде добиватися і шукати шляхи заміни котелень, труб, вікон або теплоізоляції фасадів.

Як зазначається, інформаційна кампанія "Енергетична незалежність України" буде реалізована без використання фінансів бюджету України. Фінансування інформаційної кампанії буде здійснено за рахунок цільових коштів донорських програм, спрямованих на інформаційну підтримку уряду України від Європейського Союзу, США і Великобританії.