ua en ru

Кабмін пропонує ввести регулювання виробництва і реалізації кормів для тварин

У Верховній Раді України (ВР) зареєстрований урядовий законопроект № 2368а, яким пропонується ввести регулювання виробництва кормових добавок для тварин. Текст проекту закону "Про корми" опублікований на офіційному сайті ВР.

Згідно з пояснювальною запискою, метою документа є стимулювання виробництва безпечних та якісних кормів і тваринницької продукції; збереження і підвищення продуктивності тварин; отримання якісної і безпечної продукції тваринництва, забезпечення виробництва якісних і безпечних для здоров'я тварин кормів; захист кормів, кормових добавок і преміксів від фальсифікації.
Згідно з текстом законопроекту буду підлягати державній реєстрації потужності, обладнання, інші засоби, включаючи транспортні потужності, які оператори ринку кормів використовують на будь-якій стадії виробництва та/або обігу кормів. Для виробництва та/або введення оборот потужностей, які виробляють корми видаватиметься експлуатаційний дозвіл.

Планується заборонити оборот кормів або їх згодовування будь-якій тварині, якщо вони: небезпечні; неправильно марковані; вироблені на потужностях, які не пройшли державну реєстрацію; вироблені на потужностях, на які не видані експлуатаційного дозволу або його дію тимчасово припинено; ввезені (переслані) на територію Україна контрабандним шляхом; мають закінчений термін придатності.

За порушення відповідних норм законопроектом передбачається запровадження адміністративних штрафів.