ua en ru

Кабмін доручив спрямувати 73,1 млн грн на завершення у 2014 р. будівництво житла для учасників АТО

Кабінет міністрів доручив Міністерству оборони та Адміністрації Державної прикордонної служби спрямувати 73 млн 102 тис. грн, раніше виділених Кабміном, на завершення капітального будівництва та реконструкції об'єктів житлового та комунального призначення для забезпечення житлом учасників антитерористичної операції на сході України.

Кабінет міністрів доручив Міністерству оборони та Адміністрації Державної прикордонної служби спрямувати 73 млн 102 тис. грн, раніше виділених Кабміном, на завершення капітального будівництва та реконструкції об'єктів житлового та комунального призначення для забезпечення житлом учасників антитерористичної операції на сході України. Текст відповідної постанови від 23 вересня 2014 р. № 476 оприлюднений на сайті уряду.

"Міністерству оборони, Адміністрації Державної прикордонної служби спрямувати 73 102 тис. гривень за рахунок коштів, виділених відповідно до розпорядження Кабінету міністрів України від 20 серпня 2014 р. № 768 "Про виділення коштів з резервного фонду державного бюджету", на завершення у 2014 р. капітального будівництва та реконструкції об'єктів житлового та комунального призначення з високим ступенем готовності для забезпечення житлом військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичних операціях, заходах, пов'язаних із забезпеченням правопорядку на державному кордоні, відбиттям збройного нападу на об'єкти, що охороняються військовослужбовцями, звільненням таких об'єктів у разі захоплення або спроби насильницького заволодіння зброєю, бойовою та іншою технікою, та членів їх сімей", - йдеться у постанові.

Зокрема, з цієї суми Міністерству оборони передбачено 41 млн 600 тис., Адміністрації Державної прикордонної служби - 31 млн 502 тис. грн.

Зазначимо, також цією постановою Кабмін виділив 5 млн 089,23 тис. грн на закупівлю житла для сімей загиблих учасників антитерористичної операції, а також для військовослужбовців, які отримали серйозні травми, в ході АТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що розпорядженням від 20 серпня № 768-р Кабмін виділив Міноборони 117,5 млн грн на виплати сім'ям загиблих військовослужбовців.