ua en ru

Кабмін перерахував 756 млн грн на виплату разової грошової допомоги ветеранам ВВВ та жертвам нацистських переслідувань

На сьогоднішній день в обласні департаменти вже перераховано 775,9 млн грн для виплати разової грошової допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни та жертвам нацистських переслідувань.

На сьогоднішній день в обласні департаменти вже перераховано 775,9 млн грн для виплати разової грошової допомоги ветеранам Великої Вітчизняної війни та жертвам нацистських переслідувань. Про це сьогодні на брифінгу повідомила міністра соціальної політики України Людмила Денисова, передає кореспондент РБК-Україна.

За її словами, 754,1 млн грн з цієї суми вже прийшли на рахунки поштових відділень.

При цьому, станом на 5 травня, майже 905 ветеранів вже отримали разові виплати на загальну суму 695,9 млн грн.

Відзначимо, що всього в Україні налічується 1,6 млн осіб, для яких встановлені відповідні виплати. Серед них: інваліди війни - 170 тисяч, 207 тисяч - учасники бойових дій, 900 тисяч - учасники війни, 281,3 тисяч - члени сімей загиблих (померлих) ветеранів війни.

Нагадаємо, 16 квітня 2014 р. Кабмін прийняв постанову "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту" та "Про жертви нацистських переслідувань", якою встановив розміри разової грошової допомоги ветеранам ВІЙНИ та жертвам нацистських переслідувань.