ua en ru

Через бойові дії відсутнє водопостачання у Макіївці і Харцизьку, - Донода

У Донецькій області через бойові дії відсутнє водопостачання у Макіївці, Харцизьку та ряді інших населених пунктів.

У Донецькій області через бойові дії відсутнє водопостачання у Макіївці, Харцизьку та ряді інших населених пунктів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької обласної державної адміністрації.

"Через бойові дії знеструмлена Макіївська фільтрувальна станція, персонал знаходиться в укритті", - сказано в повідомленні. В результаті зупинки Макіївської фільтрувальної станції зупинена подача води мешканцям Макіївки, Харцизька та прилеглих селищ.

Через обстріли пошкоджено ЛЕП 35 кВ водопровідної насосної станції в селищі Гірне. Верхньокальміуська фільтрувальна станція працює, вода надходить з резервного водосховища, проте її запас дуже обмежений, тому скорочений графік подачі води на місто Донецьк зберігається.

Кіровський водогінний вузол, як і раніше, не працює. Вода на місто Кіровське подається в обсязі 30%.

Новостожковский водопровідний вузол запущений в роботу, проте працює в денний час, тому води в Торез подається 40 % від добової потреби, Шахтарськ - 27%.

Також за боїв вода не подається на Великоанадольскую і Червоноармійську фільтрувальні станції, в результаті чого воду не отримують жителі Волновахи, Докучаєвська, Вугледара і поруч розташованих селищ, а також Красноармійська, Димитрова, Селидове, Гірника, Українська, Новогродівки, Білицька, Світлого, Водяного, Новодонецкого, Олександрівки. Добропілля і Білозерське забезпечуються водою в мінімальному обсязі з джерела "Золотий Колодязь".

Нагадаємо, у Донецьку через бої обмежена подача води.