ua en ru

З Щастя виїхало більше половини мешканців, - Москаль

З Щастя виїхало більше половини мешканців, - Москаль Джерело фото:twitter.com/Новости Донбасса ‏

З міста Щастя Луганської області, яке постійно перебуває під обстрілом бойовиків, виїхало більше половини жителів. Про це йдеться в повідомленні голови Луганської обласної державної адміністрації Геннадія Москаля.

"На сьогодні в місті залишилося менше 5 тисяч населення (в мирний час тут проживало близько 12 тисяч)", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в місті пошкоджено систему опалення і відновити її поки що неможливо через тривалі обстрілу.

"В результаті одного з вчорашніх обстрілу р. Щастя пошкоджено центральний колектор, що подає тепло в житлові будинки. Місто залишилося без тепла. Під час ремонту стався новий обстріл, з осколками мінометної міни поранені двоє працівників теплокомуненерго (чоловік і жінка)", - йдеться в повідомленні.

Зараз ремонтники розморожують систему по окремим будинкам і намагаються подати тепло. Працівників ремонтних бригад не вистачає, оскільки люди масово виїжджають з Щастя на безпечні території.

Також, за повідомленням Москаля, знеструмлено 5 населених пунктів в районі Щастя.

Нагадаємо, 22 січня частина Луганської області, підконтрольна Україні, була повністю знеструмлена через обстріл ТЕС в місті Щастя. До вечора енергетики запустили резервний енергоблок.