ua en ru

Харківським студентам можуть повернути пільги на проїзд у метро

Харківським студентам можуть повернути пільги на проїзд у метро

Пільги студентам харківських ВНЗ на проїзд в метро (50% вартості проїзду) можуть бути відновлені в разі зміни системи їх надання. Про це Харківський міський голова Геннадій Кернес під час зустрічі зі студентами та ректорами харківських ВНЗ, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми хочемо створити в місті працюючу систему надання пільг. І ми повинні визначити, скільки людей отримає пільгу, за якою ознакою вони будуть відбиратися і скільки це буде коштувати", - зазначив Харківський міський голова Геннадій Кернес.

У робочу групу, яку очолить радник міського голови Євген Водовозов, увійдуть представники ради ректорів та харківського студентства. Перше засідання робочої групи планується 14 січня.

Раніше керівництво КП "Харківський метрополітен" заявило про неможливість збереження пільг на проїзд для студентів через зміну на законодавчому рівні процедури їх надання. Керівництво області та міста Харкова звинуватило один одного в самоусуненні від вирішення проблеми. На 15 січня були попередньо заплановані протести студентських організацій Харкова з вимогою відновити ці пільги.

Нагадаємо, міністр Павло Розенко заявив, що місцеві органи влади в рамках децентралізації зможуть самостійно приймати рішення про продовження пільг на проїзд у транспорті для певних категорій громадян.