ua en ru

ДСА перерозподілила 262 посади суддів з Криму на материкову Україну

Державна судова адміністрація (ДСА) України доручила збільшити кількість посад суддів на 262 посади у місцевих загальних судах на материковій частині України, за рахунок зменшення посад суддів у тих судах, що розташовані на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя.

Державна судова адміністрація (ДСА) України доручила збільшити кількість посад суддів на 262 посади у місцевих загальних судах на материковій частині України, за рахунок зменшення посад суддів у тих судах, що розташовані на тимчасово окупованій території АР Крим та м. Севастополя. Про це йдеться в наказі ДСА №133 від 15 жовтня 2014 р., повідомила прес-служба Судової влади України.

Згідно з цим наказом проведено перерозподіл 262 посад суддів, а саме, збільшено цю кількість посад суддів у місцевих загальних судах, що розташовані на материковій частині України, за рахунок зменшення посад суддів у тих судах, що розташовані на тимчасово окупованій території Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

"При вирішенні питання про визначення судів, кількісний склад яких збільшується, враховано, що розпорядженнями Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ змінено територіальну підсудність судових справ, підсудних місцевим загальним судам, розташованим у районі проведення антитерористичної операції", - йдеться у повідомленні.

Крім того, збільшено кількісний склад суддів у місцевих загальних судах інших регіонів України з урахуванням рівня середньомісячного надходження справ і матеріалів на одного суддю. При цьому додаткові посади вводяться в тих судах, де навантаження перевищує середнє по Україні.

Ознайомитися з переліком місцевих загальних судів, у яких збільшено кількість посад суддів, можна на офіційному порталі Судової влади України.

Нагадаємо, на початку вересня 2014 р. Рада Криму призупинила всі судові провадження, розпочаті до 21 березня 2014 р. і винесені судами іменем України.