ua en ru

Вантажівка Dragon успішно підійшов до Міжнародної космічної станції

Космічна вантажівка Dragon успішно підійшов до Міжнародної космічної станції (МКС), повідомляє NASA. Маніпулятор Candarm захопив вантажівка і в даний час виробляє процес стиковки з МКС.
Dragon привіз на станцію вантаж близько 1 т вантажу - проекти харчування, предмети першої необхідності і обладнання. Назад на землю він повернеться в кінці березня 2013 р., привізши на землю зразки наукових досліджень.

Нагадаємо, другий запуск приватного космічного корабля Dragon був успішно проведений 1 березня ц.р. о 17:10 за київським временіс космодрому на мисі Канаверал. Після виходу на орбіту у човника відмовили системи трьох з чотирьох блоків двигунів малої тяги, що пізніше було виправлено. Стикування корабля з МКС спочатку була запланована на 2 березня 2013 р., але пізніше була перенесена на добу вперед.

Капсула Dragon була розроблена американською компанією Space Exploration Technologies (SpaceX), вона створювалася в рамках програми Commercial Orbital Transportation Services з будівництва космічних кораблів, здатних доставляти вантажі на МКС, після виведення шатлів з американської космічної програми. Програма реалізується Національним управлінням США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

NASA в 2008 р. уклало зі SpaceX контракт на 1,6 млрд дол. Планувалося, що цієї суми повинно вистачити на 12 рейсів Dragon. У майбутньому компанія сподівається збільшити контракт до 3,1 млрд дол.

Читайте також: У човника Dragon, що направляється до МКС, запрацювали всі двигуни