ua en ru

Гройсман допускає, що кількість переселенців з Криму та Донбасу сягнула 100 тис

Віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман допускає, що кількість переселенців з Криму та Донбасу могло досягти 100 тис. чоловік.

Віце-прем'єр-міністр України - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Гройсман допускає, що кількість переселенців з Криму та Донбасу могло досягти 100 тис. чоловік. Про це він заявив під час зустрічі з директором Генерального директорату з гуманітарних питань та цивільного захисту Європейської комісії Жан-Луї де Броувером, передає прес-служба Мінрегіону.

"Ми маємо сьогодні 58 тисяч внутрішньо переміщених осіб, за деякими даними - їх близько 100 тисяч, і ми припускаємо, що цифра буде збільшуватися. Їм необхідно створити дах над головою, нормальні умови проживання, соціальної адаптації, працевлаштування. Для цього необхідна відповідна інфраструктура - можливо, модернізація тієї, що вже існує", - розповів Гройсман.

За його словами, громадян з Криму та Донбасу розселяють в санаторно-курортних комплексах, держава постійно інвентаризує нові об'єкти для заселення, але далеко не всі вони пристосовані для проживання взимку.

"Головна проблема в тому, що ми входимо в зимовий період. Виникає питання опалення приміщень. Ми повинні бути до цього готові", - зазначив Гройсман.