ua en ru

Держпідприємництва погодило розміри плати за видачу ліцензій на користування радіочастотами

Держпідприємництва України погодило проект постанови Кабінету Міністрів України "Про внесення зміни до п.1 Розміри плати за видачу ліцензій на користування радіочастотним ресурсом України". Про це повідомляє прес-служба Держпідприємництва.

Користувачі радіочастотного ресурсу зможуть освоїти додаткові смуги радіочастот (виділені КМУ у вересні 2012 р.) для радіотехнології "Радіорелейний зв'язок", яка використовується для з'єднання базових станцій, інтернет комунікацій. У свій час, виділення додаткових смуг було здійснено з метою впровадження високошвидкісних цифрових радіорелейних систем передачі.

На сьогодні, за високої плати за користування радіочастотним ресурсом оператори телекомунікацій не освоюються виділені смуги, не подають заяви на отримання ліцензій, відповідно не сприяє збільшенню надходжень до бюджету.

Розробник - Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, пропонує використовувати диференційований розмір плати за отримання ліцензій на користування радіочастотним ресурсом. Отже, за діапазон 59-300 ГГц передбачається плата у розмірі 17 грн за 1 МГц.

Запропоновані зміни сприятимуть освоєнню додатково виділених смуг радіочастот, впровадження високошвидкісних цифрових радіорелейних систем передачі, збільшенню надходжень до бюджету.