ua en ru

Держказначейство заблокувало виплату стипендій на Донбасі, - ДонОДА

Державне казначейство України заблокувало гроші, виділені Міністерством освіти і науки України, на оплату стипендій і зарплат на Донбасі.

Державне казначейство України заблокувало гроші, виділені Міністерством освіти і науки України, на оплату стипендій і зарплат на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Донецької обласної державної адміністрації.

Як повідомляє департамент освіти і науки облдержадміністрації, фінансування навчальних закладів здійснюється міністерством протягом 1 - 3 числа кожного місяця, одночасно для всіх навчальних закладів. Але через те, що Держказначейство не проводить виплати, люди вже майже три місяці не можуть отримати зарплати і стипендії.

"За оперативними даними, отриманими від навчальних закладів, станом на 10 - 11 вересня поточного року у зв'язку з непроведенням платежів органами Державного казначейства в містах, де проходить АТО, працівники та студенти навчальних закладів починаючи з липня не отримують заробітну плату та стипендії", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, кошти знаходяться на реєстраційних рахунках відповідних навчальних закладів, проте, не можуть бути перераховані працівникам та студентам через припинення роботи відділень Держказначейства.

У разі стабілізації ситуації та відновлення роботи відділень Держказначейства, гроші повинні надійти на платіжні картки працівників і студентів.