ua en ru

ДержНС з 1 грудня очікує збільшення кількості переселенців із зони АТО

ДержНС з 1 грудня очікує збільшення кількості переселенців із зони АТО
Державна служба України з надзвичайних ситуацій з 1 грудня 2014 р. очікує збільшення кількості переселенців із зони проведення антитерористичної операції та Криму.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій з 1 грудня 2014 р. очікує збільшення кількості переселенців із зони проведення антитерористичної операції та Криму. Про це на брифінгу заявив глава Держнс Сергій Бочковський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Урядом 7 листопада прийнято постанову №595 про фінансування бюджетних установ, здійсненні соціальних виплат населенню та надання фінансової підтримки окремим підприємствам і організаціям Донецької та Луганської областей. Дію цієї постанови спрямоване на захист людей, які тимчасово перебувають на неконтрольованої території, але повинні отримати всі соціальні виплати і зарплату з держбюджету. Всі соціальні виплати, гарантовані державою, будуть нараховані. Але з 1 грудня 2014 р. будуть виплачуватися тільки тим громадянам, в тому числі й пенсіонерам, які переїхали на контрольовану територію і зареєструвалися у відділеннях соціального захисту і як тимчасово переміщені особи", - розповів Бочковський.

За його словами, тим громадянам, які залишилися на територіях бойовиків, будуть нараховані всі соціальні виплати, в тому числі і пенсії, але тільки тоді, коли ці райони будуть звільнені від терористів і взяті під контроль держави.

"Крім того, усі бюджетні установи, які розташовані на тимчасово неконтрольованих територіях, повинні бути переведені на контрольовану територію до 1 грудня цього року. У зв'язку з прийняттям цієї постанови ми очікуємо збільшення кількості тимчасово переміщених осіб", - зазначив Бочковський.

Він додав, що ДержНС вже зараз шукає можливість створення додаткового резерву тимчасового житла.

Нагадаємо, Кабінет міністрів сьогодні виділить 15,9 млн грн на компенсацію витрат тимчасових переселенців.