ua en ru

Глава Донецької ОДА доручив відновити соцвиплати на контрольованих Україною територіях

Голова Донецької обласної держадміністрації Олександр Кіхтенко доручив розробити і в найкоротші терміни впровадити механізм, за яким жителі звільнених населених пунктів, що відносяться до частково окупованих містах і районів області, зможуть отримувати належні їм виплати. Про це Кіхтенко заявив сьогодні на апаратній нараді ОДА у Краматорську, повідомили у прес-службі облдержадміністрації.

Зокрема, мова йшла про місто Вуглегірськ, який входить до складу Єнакіївської міської ради. Цей населений пункт вже тривалий час контролюється українськими військовими, натомість саме місто Єнакієве зайняте бойовиками так званої ДНР, через що робота держказначейства тут заблокована.

"Соцвиплати на контрольованих Україною територіях мають бути відновлені. Людям потрібно відчути, що держава їх не кинула, що вона виконує свої зобов'язання. Я прошу вас оперативно подумати, як фінансування Вуглегірська здійснювати через інші міста", - звернувся Кіхтенко до керівників департаментів ОДА.

Глава регіону наголосив, що таких населених пунктів, як Вуглегірськ, в області чимало - в першу чергу, в районах, де райцентри зайняті бойовиками, а віддалені села контролюються українською владою.

Нагадаємо, раніше Кіхтенко заявляв про те, що Україна має виплачувати пенсії на підконтрольних бойовикам територіях.

При цьому в ДНР оцінили виплату зарплат у кілька мільярдів гривень і назвали це "непідйомною ношею".

Зазначимо також, що в Донецьку заборгованість по зарплатах і пенсіях становить близько 1 млрд грн.