ua en ru

Німеччина відправить в Україну гуманітарний конвой зі 100 вантажівок на суму близько 100 млн євро

Німеччина відправляє в Україну гуманітарний конвой, до складу якого увійшли понад 100 вантажівок із 17 німецьких міст. Про це повідомив міністр розвитку Німеччини Герд Мюллер, передає німецьке видання Spiegel.

Загальна вартість вантажу, що складається з будматеріалів, обігрівачів, теплого одягу тощо, становить близько 100 млн євро.

Згідно з планами Німеччини, вантажівки до середини тижня зберуться на німецько-польському кордоні, звідки невеликими групами будуть вирушати в сторону України. Потім їх гуманітарна допомога буде поміщена в українські вантажівки і доставлена ​​до п'яти міст на південному сході України.

Від 13 жовтня контролювати доставку гуманітарної допомоги буде особисто міністр Мюллер.

Нагадаємо, як заявляв раніше глава Митної служби України Анатолій Макаренко, в Україну 6-7 жовтня прибуде гуманітарний конвой з Німеччини з будівельними матеріалами для створення тимчасового житла.

Як повідомили вчора у прес-службі Харківської міської ради, в місті починається будівництво селища з модульних будиночків для переселенців із зони проведення антитерористичної операції (АТО). Будівельні роботи фінансує німецьке товариство міжнародного співробітництва "GIZ".