ua en ru

ДАІ виявило 2,2 тис. транспортних засобів, на яких встановлено спецпристрої без дозволу.

ДАІ виявило 2 тис. 241 транспортний засіб, на яких встановлено спецпристрої без дозволу, повідомляє прес-служба департаменту ДАІ МВС України.

На власників цих засобів складено 2241 протокол про адміністративне правопорушення.
Всього за перший тиждень квітня під час нагляду за дорожнім рухом перевірено 9 тис. 806 транспортних засобів, які обладнані спецпристроями та мають відповідне пофарбування. З них 340 одиниць транспортних засобів експлуатувалися без відповідного дозволу на зазначене обладнання, у 94 випадках виявлено транспортні засоби з просроченим терміном дії дозволу, на 43 транспортних засобах спецпристрої встановлені з порушеннями. За виявленими фактами складено 401 протокол про адміністративне правопорушення та видано 65 приписів на усунення недоліків.
Під час проведення державного технічного огляду та перевірки автогосподарств перевірено 10 тис. 97 одиниць транспортних засобів, виявлено 218 фактів порушень розміщення спецсигналів та 176 фактів незаконного обладнання спецсигналами транспортних засобів. За даними фактами працівниками Державтоінспекції видано 315 приписів на усунення виявлених порушень, демонтовано 258 спецсигналів, складено 87 протоколів про адміністративне правопорушення на посадових осіб та вилучено 379 дозволів на встановлення та використання спецсигналів.