ua en ru

ЄС узгодив концепцію місії по реформі сектора безпеки України

Європейський союз узгодив концепцію діяльності Консультаційної місії ЄС для сприяння реформі сектору громадської безпеки в Україні.

Європейський союз узгодив концепцію діяльності Консультаційної місії ЄС для сприяння реформі сектору громадської безпеки в Україні. Про це йдеться в повідомленні прес-служби представництва Європейського союзу в Україні.

"Вчора була узгоджена концепція діяльності Консультаційної місії ЄС для сприяння реформі сектору громадської безпеки в Україні (EUAM Ukraine) - громадянської місії в рамках Спільної оборонної політики і політики безпеки Євросоюзу. Це стало ще одним кроком у напрямку швидкого початку роботи місії на підтримку розвитку ефективних, надійних демократично контрольованих служб цивільної безпеки в Україні", - йдеться в повідомленні.

Місія буде надавати поради і здійснювати нагляд за розвитком стратегії реформування сектору цивільної безпеки України. Повідомляється, що в діяльності місії будуть відображені питання поваги прав людини, боротьби проти корупції, гендерної рівності.

"Експерти Євросоюзу будуть працювати поруч зі своїми колегами у відповідних українських органах. Крім того, EUAM Ukraine буде забезпечувати координацію і послідовність дій з іншими зусиллями ЄС, а також з роботою ОБСЄ та інших міжнародних партнерів", - повідомляє прес-служба.

Штаб-квартира місії, яку очолює Кальман Міжей, знаходиться в Києві.

Зараз готуються додаткові планувальні документи для діяльності місії. Формальний старт роботи EUAM Ukraine відбудеться, як тільки будуть створені можливості для здійснення оперативної діяльності, що відбудеться пізніше цього року. Після цього почнеться дворічний мандат діяльності EUAM Ukraine.

Нагадаємо, Рада Європейського Союзу 22 липня створила консультативну місію ЄС з реформування сектору громадської безпеки в Україні, при цьому виділивши на стартовий етап місії 2,68 млн євро.