ua en ru

Ердоган пообіцяв заморозити будівництво в парку Гезі та винести питання на референдум

Прем'єр-міністр Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган після екстрених переговорів з представниками табору протестуючих в парку Гезі в Стамбулі пообіцяв заморозити будівництво в парку і винести питання на референдум. Про це повідомляє "КомерсантFM" з посиланням на Los Angeles Times.

Група представників демонстрантів була запрошена на зустріч до Анкари, де знаходиться робоча резиденція прем'єр-міністра, після того як після ультиматуму Едрогана, протести не припинилися. Серед переговірників від протестуючих - члени "Платформи солідарності Таксима", організації, яка була в центрі протестів з перших днів. Члени групи також брали участь у перших переговорах з віце-прем'єром Бюлентом Аринчем минулого тижня. У групу переговірників, які прибули до Анкари, також увійшли відомі в Туреччині актори і співаки, які підтримали протестувальників.

За непідтвердженою інформацією, губернатор Стамбула Хусейн Авні Мутлу пообіцяв делегації, що поліція не вживатиме ніяких дій до закінчення переговорів.

Раніше Ердоган обіцяв, що питання подальшої долі парку визначить референдум. Фактично таке голосування не має юридичної сили, проте прем'єр мав на увазі, що його результати будуть враховуватися.

Читайте також: Ердоган зробив демонстрантам у Стамбулі "останнє попередження" (фото, відео)