ua en ru

ДНР надала доступ малайзійським поліцейським в зону аварії Boeing

Самопроголошена "Донецька народна республіка" (ДНР) надала доступ малайзійським поліцейським в зону аварії Boeing-777 "Малайзійським авіаліній".

Самопроголошена "Донецька народна республіка" (ДНР) надала доступ малайзійським поліцейським в зону аварії Boeing-777 "Малайзійським авіаліній". Про це у своєму Facebook повідомив прем'єр-міністр Малайзії Наджіб Разак.

За його словами, бойовики, які контролюють район падіння літака, погодилися пропустити слідчих до місця катастрофи і забезпечити їх безпеку. Свою згоду на присутність поліцейських дав прем'єр-міністр ДНР Олександр Бородай.

Сьогодні з Куала-Лумпура в Україну вилетять 68 малайзійських поліцейських, які стануть учасниками міжнародної слідчої місії.

Разак провів переговори з прем'єр-міністрами Австралії та Нідерландів про співробітництво під час розслідування обставин трагедії. "Три скорботних нації сформували коаліцію. Нідерланди, Австралія та Малайзія будуть працювати разом, щоб домогтися справедливості для жертв (катастрофи)", - зазначив він.

Крім того, сьогодні група з 30 голландських судмедекспертів вирушила до місця аварії Boeing. За даними Міністерства безпеки і правосуддя Нідерландів, це стало можливим "завдяки угодам, досягнутим між ОБСЄ та сепаратистами".

Вчора голландські експерти закінчили роботи з огляду тіл загиблих в зоні падіння Boeing.

Зазначимо, сьогодні Президент України Петро Порошенко під час телефонної розмови з прем'єр-міністром Австралії Тоні Еббот заявив, що чекає ратифікації угоди з Австралією про направлення поліцейської місії в зону падіння Boeing на наступному засіданні Верховної Ради.

Нагадаємо, 17 липня о 16:20 в Шахтарському районі Донецької області розбився літак Boeing 777-200 компанії "Малайзійські авіалінії", який виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур (рейс MH17). Загинули всі 298 осіб, які перебували на борту: 283 пасажири, серед яких 3 дітей, і 15 членів екіпажу.

У числі жертв - 193 громадянина Нідерландів, один з яких мав друге громадянство - США. У списку також значаться 43 підданих Малайзії, серед них 15 членів екіпажу, 27 громадян Австралії, 12 - Індонезії. Ще 10 жертв трагедії - піддані Великобританії, у одного з яких було друге громадянство - ПАР. Серед загиблих також 4 німців, 4 бельгійців, 3 філіппінців, 1 громадянин Канади і 1 - Нової Зеландії.

Влада України стверджуює, що літак збили бойовики. У той же час бойовики заперечують свою причетність до інциденту.