ua en ru

Більшість має намір звільнити від сплати податку на нерухомість дітей-сиріт

Народні депутати від фракції Партії регіонів і Комуністичної партії України прийняли в першому читанні за основу законопроект № 2405, яким пропонується не оподатковувати податком на нерухомість, що належить багатодітним сім'ям та дітям-сиротам. Таке рішення було прийнято на засіданні більшості в одній із будівель комітетів ВР на вул. Банковій.

Відповідно до законопроекту, пропонується доповнити статтю 265 Податкового кодексу новим пунктом, яким установити, що об'єкти житлової нерухомості, які належать дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, та особам з їх числа, але не більше одного такого об'єкта на дитину, не є предметом оподаткування .

Крім того, не є об'єктами оподаткування об'єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним сім'ям, прийомним сім'ям, сім'ям опікунів дітей, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об'єкта на сім'ю.

Профільний комітет пропонує до другого читання розширити коло осіб, які звільняються від сплати податку на нерухомість, включивши в перелік інвалідів та одиноких матерів.

За даними Кабміну, станом на кінець 2012 р. в 50 тис. 816 сім'ях опікунів, піклувальників виховується 63 тис. 243 дитини сироти та дитини, позбавленої батьківського піклування; в 740 дитячих будинках сімейного типу виховується 4 тис. 933 дитини; до 3 тис. 856 прийомних сім'ях виховується 6 тис. 818 дітей.