ua en ru

Найбільше трудових мігрантів в Росію приїжджають з України, - глава ФМС РФ

Найбільше трудових мігрантів в Росію приїжджають з України. Про це в інтерв'ю російському виданню "Комерсант" розповів глава Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський.

"Якщо дивитися за кількістю людей, що перетинають кордон, то з України (найбільше мігрантів). Якщо говорити про кількість тих, хто залишається в країні, то з Узбекистану. Українці зазвичай знаходяться в Росії не більше 90 днів, як належить за законом, потім їдуть, беруть тиждень на перепочинок і в'їжджають знову. У громадян Узбекистану і Таджикистану ситуація складніша: квитки дорогі, та й їхати довше, тому вони сидять тут. Як не дивно, найбільш просунуті відносини у нас з Таджикистаном. Ситуація з ними одна з найскладніших, але зроблено з ними найбільше - і за кількістю угод, і щодо їх наполегливості", - розповів Ромодановський.

При цьому він зазначив, що на сьогоднішній день 285 тис. іноземців заборонений в'їзд в РФ.

"За бортом Російської Федерації на даний момент залишаються понад 285 тис. осіб. В день ми оформляємо до 3 тис. документів про заборону на в'їзд. При цьому кількість тих, кому виписується заборона, порівнянна з кількістю протоколів про порушення міграційного законодавства, які отримують перебувають у Росії мігранти", - зазначив глава ФМС РФ.