ua en ru

Аваков прогнозує створення навесні в Києві поліцейської патрульної служби замість ДАІ

Аваков прогнозує створення навесні в Києві поліцейської патрульної служби замість ДАІ

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прогнозує створення навесні в Києві поліцейської патрульної служби замість існуючої зараз Державної автомобільної інспекції. Про це він написав у своєму Facebook.

"Скоро у Києві ДАІ не буде. Буде нова поліцейська патрульна служба. З новими підходами, правилами, новими людьми. Сподіваюся, і з новим Вашою довірою", - повідомив міністр.

За його словами, з 20 січня 2015 року МВС почне набір на навчання в нову патрульну службу Києва.

"Конкурсний відбір та тестування, три місяці жорсткого тренінгу і навчання - знову тести - і, коли, як гадаю, відсотків 50% пройде всі випробування - отримаємо навесні нову патрульну поліцейську службу в Києві. Службу, яку - як розраховую - буде Вам служити - і Ви будите її поважати", - зазначив Аваков.

Потім, за його словами, такі служби будуть впроваджені у всіх містах України.

"Це я до того, що прошу подумати тих, хто готовий стати новим патрульним поліцейським", - написав міністр.

"Дорога відкрита для всіх - і військовим і міліціонерам - і студентам і дипломованим фахівцям - головне принциповий і доброзичливий настрій на нову якість. Проходьте тести і навчання + Приймайте нові правила і зміну пріоритетів + Посміхайтеся! + Приймайте високу зарплату нарівні з відповідальністю і = Ви будете патрульним поліцейським", - додав Аваков.

Нагадаємо, в листопаді Аваков повідомив, що має намір з січня 2015 р. скасувати ДАІ у Хмельницькому "у його теперішньому вигляді".