ua en ru

У Києві Алея військової слави буде споруджена до 2015 р., - Азаров

У Києві в Парку Слави прем'єр-міністр України Микола Азаров взяв участь у відкритті пам'ятників двічі Героям Радянського Союзу Григорію Береговому і Ахмет-Хану Султану на майбутньої Алеї військової слави, передає кореспондент РБК-Україна.

У церемонії відкриття також взяли участь міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова, голова КМДА Олександр Попов, міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков, міністр закордонних справ Леонід Кожара, віце-прем'єр-міністр Костянтин Грищенко, міністр культури Леонід Новохатько.

Як зазначає Микола Азаров, Алея військової слави буде споруджена до 2015 року, до дати 70-річчя Великої Вітчизняної війни.

"Це пам'ятники людям, чий подвиг повинен нас надихнути і надихнути, щоб бути захисниками нашої батьківщини. Це два пам'ятника, які відкривають Алею військової слави. Вони будуть стояти поруч з тричі Героєм Радянського Союзу Кожедубом. Поруч стануть танкісти, піхотинці, партизани і до 2015 г в Києві буде нарешті створена Алея слави. Це не потрібно цим героям, але це потрібно нам" - сказав Азаров.

Зазначимо, на створення Алеї Військової Слави в Києві з державного бюджету буде виділено 10 млн грн.