ua en ru

"Укренерго" відновило в Києві графіки аварійних відключень

"Укренерго" відновило в Києві графіки аварійних відключень
НЕК "Укренерго" сьогодні, 1 грудня, відновив у Києві графіки аварійних відключень.

НЕК "Укренерго" сьогодні, 1 грудня, відновив у Києві графіки аварійних відключень. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Київенерго".

Як зазначається, графіки аварійних відключень застосовуються виключно для промислових підприємств та організацій, які не належать до сфери життєзабезпечення, соціального та житлового фонду в Києві.

"Головною причиною відновлення графіків є те, що об'єднана енергосистема України - энергодефіцитна через дефіцит запасів вугілля на складах теплових електростанцій і передчасної зупинки енергоблоку запорізької атомної станції (ЗАЕС). Для часткового покриття дефіциту потужності в об'єднаній енергосистемі України, по команді головного диспетчера додатково введено в роботу енергоблок №2 на ТЕЦ-6", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, почергове застосування графіків аварійних відключень для зменшення рівня навантаження на енергосистему передбачає їх застосування не більш, ніж на 2 години для кожного споживача.

Відзначається, що максимальне навантаження енергосистема України відчуває в будні дні з 8:00 до 11:00 і з 17:00 до 20:00.

Нагадаємо, "Укренерго" ввело в Києві графіки аварійних відключень 24 вересня.