ua en ru

"Український вибір" сьогодні проводить масові акції в ряді міст на підтримку референдуму

Рух "Український вибір" сьогодні, 12 жовтня 2013 р., проводить масові акції в Одесі, Каховці, Вінниці, Полтаві, Кіровограді та Житомирі на підтримку проведення референдуму щодо вибору вектора інтеграції нашої держави.

Як відзначають в "Українському виборі", у великих і малих містах люди відгукнулися на заклик руху "захистити гарантоване Конституцією право народу на прийняття важливих державних рішень". Тисячі громадян взяли участь у акціях, що отримали широкий інформаційний і політичний резонанс. Учасники зборів висловлюються на підтримку референдуму, а також ставлять підписи під колективним зверненням громадян України, в якому вимагають від Президента виконати його конституційні обов'язки щодо забезпечення основоположних прав на народне волевиявлення і проголосити всеукраїнський референдум, за проведення якого раніше зібрано 4 431 673 підписів українських громадян.

"Ми, громадяни України, користуючись своїми конституційними правами і згідно з нормами закону України "Про звернення громадян", вимагаємо від Президента України Віктора Януковича виконати свої обов'язки та повноваження, передбачені статтями 72 і 106 Конституції України, та проголосити проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, 6 і 9 жовтня збори щодо референдуму відбулися в Сімферополі, Харкові, Чернігові, Донецьку, Запоріжжі, Сумах, Дніпропетровську, Кривому Розі, Миколаєві, Севастополі.

Крім того, у всіх цих містах учасники акції підтримали проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою. На нього пропонують винести наступне питання: "Чи підтримуєте ви приєднання України до Митного союзу у складі Російської Федерації, Республіки Білорусь і Республіки Казахстан?". В ініціативну групу, створену для проведення референдуму, увійшло 9892 громадянина України.