ua en ru

"Батьківщина" пропонує ВР зробити День народження Шевченка 9 березня вихідним днем

Народні депутати з фракції "Батьківщина" В'ячеслав Кириленко, Олег Медуниця та Ксенія Ляпина пропонують Верховній Раді України зробити 9 березня - День народження Тараса Шевченка - вихідним днем.

Народні депутати з фракції "Батьківщина" В'ячеслав Кириленко, Олег Медуниця та Ксенія Ляпина пропонують Верховній Раді України зробити 9 березня - День народження Тараса Шевченка - вихідним днем. Про це йдеться у законопроекті № 4506 "Про внесення змін до статті 73 Кодексу законів про працю України щодо встановлення святкового дня 9 березня", тест якого розміщений на сайті парламенту.

Так, законопроект пропонує внести зміни до статті 73 Кодексу законів про працю України, доповнивши перелік святкових та неробочих днів пунктом "9 березня - Шевченків день (День народження Тараса Шевченка)".

"З огляду на значення постаті Тараса Шевченка для України та світу та з метою консолідації українського суспільства навколо національних та загальнолюдських цінностей, беручи до уваги включення ЮНЕСКО 200-річного ювілею Великого Кобзаря до Календаря пам'ятних дат, які відзначатимуться у світі протягом 2014 - 2015 рр., пропонується встановити святковий день 9 березня - Шевченків День", - йдеться у пояснювальній записці до документу.