ua en ru

Соболєв закликає Деканоідзе скасувати призначення Паскала замголови Нацполіції

Соболєв закликає Деканоідзе скасувати призначення Паскала замголови Нацполіції Фото: Єгор Соболєв

Нардеп також закликає викликати до Ради голову МВС

Депутат Верховної Ради України, голова Антикорупційного комітету ВРУ Єгор Соболєв закликає голову Національної поліції Хатію Деканоідзе скасувати рішення про призначення Василя Паскала першим заступником голови поліції - начальником кримінальної поліції. Про це він сказав з трибуни парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми від імені фракції "Самопоміч" просимо весь парламент негайно викликати міністра внутрішніх справ, щоби він дав пояснення з приводу такого формування нової поліції і звернутися до начальника поліції - Хатії Деканоідзе про необхідність негайного скасування цього рішення. З паскалами нової поліції не буде, ми не маємо права допустити цього", - підкреслив нардеп.

Парламентар зазначив, що Паскал дискредитував себе ще за часів Майдану. "Хто такий Паскал?... Людина, яка в часи Майдану виконувала страшні спецзавдання та очолювала департамент карного розшуку МВС. Ми бачили цю людину на сходах Верховної Ради 31 серпня, перед тим як вибухнула граната... Паскал наказував нацгвардійцям кидати назад в демонстрантів шашки, які прилітали", - зазначив Соболєв.

Нагадаємо, колишній заступник міністра внутрішніх справ Василь Паскал призначений першим заступником голови Національної поліції - начальником кримінальної поліції, з присвоєнням йому спеціального звання генерал поліції другого рангу в порядку переатестування.