ua en ru

У СНД заявили про негативний вплив на торгівлю введеного Україною імпортного збору

У СНД заявили про негативний вплив на торгівлю введеного Україною імпортного збору

Українська сторона брала участь у консультаціях

Деякі країни СНД заявили про негативний вплив введеного Україною імпортного збору на стан торгівлі з цією країною. Про це йшлося на відповідних консультаціях у штаб-квартирі СНД, передає Белта з посиланням на прес-службу Виконкому СНД.

Консультації зацікавлених сторін, передбачені статтею 14 "Обмеження в цілях забезпечення платіжного балансу" договору про зону вільної торгівлі від 18 жовтня 2011 року відбулися у зв'язку із зверненням Міністерства закордонних справ України з питання введення країною додаткового імпортного збору. У них взяли участь делегації Вірменії, Білорусі, Молдови, Росії, України та Виконкому СНД.

"Представники російської, білоруської та молдавської сторін повідомили про негативний вплив імпортного збору на стан торгівлі з Україною, відзначивши, що при розробці відповідного законодавчого акта українською стороною не були враховані деякі положення статті 14 договору про зону вільної торгівлі, в якій міститься пункт про нерозповсюдження імпортного збору на взаємну торгівлю з розрахунками в національних валютах", - розповіли в прес-службі.

Нагадаємо, раніше народні депутати з другої спроби підтримали в першому читанні урядовий законопроект № 1563 "Про внесення змін до Митного кодексу України (щодо стабілізації платіжного балансу".