ua en ru

Смог у Києві: у школах призупиниться навчальний процес

Смог у Києві: у школах призупиниться навчальний процес Фото: смог у Києві

Сьогодні в школах буде скорочений навчальний день, завтра навчальний процес зупинять взагалі

У зв'язку з поширенням на території Києва продуктів горіння пожеж, що виникли в 30-км зоні Київської області, а також через високу температури повітря, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та НС КМДА рекомендує призупинити навчальний процес у столичних школах. Про це йдеться в повідомленні прес-служби КМДА.

"Зокрема, сьогодні, 3 вересня, у школах буде скорочений навчальний день. Завтра, 4 вересня, навчальний процес буде припинено взагалі", - йдеться в повідомленні.

Крім того, за словами заступника голови КМДА Петра Пантелєєва, сьогодні буде обмежено в'їзд великовантажного транспорту в столицю. Міська влада звертається до власників автотранспорту з проханням по можливості не користуватися приватними авто.

Також у місті буде організовано полив вулиць та дворів у посиленому режимі.

Відзначимо, що в Печерському районі Києва школи і дитячі садки будуть закриті до понеділка, 7 вересня, у зв'язку із задимленням в столиці. Таке рішення прийняв голова Печерської районної держадміністрації Сергій Мартинчук, повідомили в прес-службі РДА.

Через многочисленные возгорания вокруг Киева, что вызвало задымление города, глава Печерской РГА Сергей Мартынчук информ...

Posted by Печерська районна в місті Києві державна адміністрація - офіційна сторінка on 2 сентября 2015 г.

Смог у Києві: у школах призупиниться навчальний процес

Фото: смог у Києві

Смог у Києві: у школах призупиниться навчальний процес

Фото: смог у Києві

Нагадаємо, КМДА не рекомендує киянам вести дітей в дитсадки і школи.

"Оскільки існує ризик поширення продуктів горіння пожежі, що виникла в Київській області, у деякі райони Києва, ми не рекомендуємо вести дітей в дитсадки і школи. Тим не менш, у всіх навчальних закладах будуть створені чергові групи для тих дітей, яких не буде можливості залишити вдома. Вони будуть знаходитися в приміщенні, і не будуть виходити на вулицю", - зазначила заступник голови КМДА Ганна Старостенко.

Нагадаємо, востаннє Київ накривав їдкий смог 26 серпня. Задимлення і запах поширилися практично по всьому місту. У ДСНС це пояснили горінням торфовищ в Ірпені.