ua en ru

Слідком РФ має намір визнати мотивом вбивства Нємцова "особисту помсту"

Слідком РФ має намір визнати мотивом вбивства Нємцова "особисту помсту" Фото: Борис Нємцов

СК РФ до кінця року передасть справу Нємцова до суду

Остаточною версією вбивства російського політика Бориса Нємцова, швидше за все, буде особиста помста за підтримку журналістів Charlie Hebdo. Про це повідомляє "Комерсант" з посиланням на свої джерела.

Як наголошується, Слідчий комітет Російської Федерації до кінця року має намір завершити всі формальності і передати справу Нємцова до суду, який почнеться одразу після зимових канікул, замовники у справі фігурувати не будуть.

Повідомляється, що список фігурантів справи Нємцова залишиться колишнім: підсудні - Заур Дадаєв, Темірлан Ескерханов, Хамзат Бахаєв, а також брати Анзор і Шадід Губашеви.

Як повідомили виданню, в остаточній редакції обвинувачення, швидше за все, буде перекваліфіковане з "вбивства по найму" на "вбивство з мотивів політичної, ідеологічної, расової, національної чи релігійної ворожнечі".

Разом з тим, адвокат родичів Нємцова Вадим Прохоров розповів виданню про можливі сценарії розвитку подій.

"Я бачу поки три сценарії. Замовників можуть встановити і затримати в час, що залишився або виділити їх кримінальну справу в окреме провадження. Найгірший варіант - якщо вже заарештовані виконавці будуть визнані одночасно організаторами та замовниками вбивства. Таке рішення ми, звичайно ж, будемо оскаржувати", - заявив він.

Як повідомляється, за інформацією джерел видання, "майже напевно і буде прийнятий наслідком" саме останній варіант.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що передбачуваний співучасник вбивства російського опозиціонера Бориса Нємцова Анзор Губашев зізнався у вбивстві.