ua en ru

Слідчий комітет РФ відмовився порушувати справу за заявою Дадаєва про тортури

Слідчий комітет РФ відмовився порушувати справу за заявою Дадаєва про тортури Фото: Борис Нємцов

Первинні свідчення передбачуваного вбивці були визнані законними

Слідчий комітет Росії відмовився відкрити кримінальне провадження за заявою головного обвинуваченого у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова Заура Дадаєва про застосовані до нього тортури, передає "Коммерсантъ" з посиланням на близьке до слідства джерело.

Так, зазначає видання, первинні свідчення передбачуваного вбивці були визнані законними, незважаючи на те, що сам автор відмовився від них надалі. При цьому захист Дадаєва вважає, що перевірка була проведена формально, і обіцяє оскаржити відмовну постанову.

За даними джерела видання, вчора, 26 травня, Дадаєв отримав на руки копію постанови проводив перевірку слідчого ГСУ СКР Олексія Стадникова. У документі йдеться, що слідство не знайшло підстав для порушення кримінальної справи за фактом нібито виявлену на арештанта психологічного тиску або фізичного впливу.

Таким чином, пояснює видання, слідчий Стадніков, допоміг своїм обізнані з обставинами вбивства Нємцова колегам узаконити принципово важливі для них первинні свідчення передбачуваного вбивці, від яких той надалі відмовився.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російська опозиція у найближчі місяці ініціює процедуру запуску під егідою Організації об'єднаних націй міжнародного розслідування вбивства Бориса Нємцова.