ua en ru

Слідчий комітет РФ наклав арешт на майно Roshen в Липецьку

Слідчий комітет РФ наклав арешт на майно Roshen в Липецьку Фото: фабрика Roshen в Липецьку

У Росії заарештували майно Roshen на 2 млрд рублів

Слідчий комітет Російської Федерації (слідчий комітет РФ) 24 квітня 2015 р. наклав арешт на майно ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен", яку пов'язують з Президентом України Петром Порошенком. Про це йдеться в повідомленні прес-служби корпорації Roshen.

"Кондитерська корпорація Roshen повідомляє про те, що 24 квітня 2015 року Головне слідче управління Слідчого комітету Російської Федерації, в особі слідчого, на підставі Постанови Басманного районного суду міста Москви від 16 квітня 2015 року (як зазначено в Протоколі), а також у відповідності зі ст. 115 КПК РФ, наклало арешт на майно, що належить на праві власності ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен", - йдеться в повідомленні.

За заявою компанії, загальна вартість майна, на яке накладено арешт, досягає 2 млрд руб. У Roshen підкреслили, що це "абсолютно не порівнянно з висунутої раніше податкової претензією в рамках порушеної (показового) кримінальної справи у розмірі 180 млн руб."

"Аналізуючи події, які відбуваються навколо російських активів корпорації, з упевненістю можна заявити, що російська сторона цілеспрямовано вживає всі можливі методи, які позбавляють компанію можливості здійснити продаж своїх активів в РФ", - йдеться в заяві компанії Roshen.

Roshen має намір оскаржити прийняте рішення.

Нагадаємо, раніше Слідчий комітет РФ порушив справу за фактом розкрадання Roshen коштів з держбюджету Росії.