ua en ru

Ситуацію із затриманими спецназівцями максимально використовують в інтересах Савченко, - адвокат

Ситуацію із затриманими спецназівцями максимально використовують в інтересах Савченко, - адвокат Фото: Надія Савченко

Росія може прискорити судовий процес над льотчицею для обміну на своїх військових

Ситуація із затриманими в Україні російськими спецназівцями ГРУ Олександром Александровим і Євгеном Єрофєєвим буде максимально використана в інтересах звільнення з московської в'язниці української льотчиці і нардепа Надії Савченко. Про це повідомив адвокат льотчиці Ілля Новіков на своїй сторінці в Facebook.

За словами адвоката, вчора він провів у Києві кілька зустрічей з представниками МЗС України, СБУ та народними депутатами, які займаються питанням звільнення льотчиці.

"Загальний настрій - ситуація з полоненими ГРУшниками буде максимально використана в інтересах звільнення Надії. Російська сторона, схоже, тепер буде прагнути провести суд над нею ще швидше, для російських розмін, якщо він взагалі відбудеться, вигідний саме в "вікно" між вироком Савченко і вироком Александрову і Єрофеєву. СБУ зі свого боку, теж може прискоритися. Можливо навіть, що обидва процеси пройдуть синхронно", - повідомив Новіков.

Вчерашний день в Киеве прошел очень плотно. Благодаря Віра Савченко успел с утра встретиться в МЗС с рабочей группой по ...

Posted by Илья Новиков on 26 Май 2015 г.

Нагадаємо, 6 травня Басманний суд Москви продовжив термін арешту Савченко до 30 червня.

Напередодні стало відомо, що у справі Савченко завершено попереднє слідство.