ua en ru

Ситуація в зоні АТО знову загострилася, - АПУ

Ситуація в зоні АТО знову загострилася, - АПУ Фото: Андрій Лисенко

Бойовики підтягнули важке озброєння до лінії розмежування

Бойові дії в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) знову загострилися. Про це в ході брифінгу заявив речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після короткочасного затишшя бойові дії в зоні АТО знову загострилися. Противник підтягнув важке озброєння до лінії фронту і не залишає спроб наступу. Епізодичні провокації не припиняються по всій лінії фронту, а на ключових ділянках оборони переходять у повномасштабні бойові зіткнення", - заявив Лисенко.

За його словами, за минулу добу на Маріупольському напрямку не припинялися обстріл українських позицій в Широкіно. Крім численних провокацій із застосуванням стрілецької зброї, противник вів там вогонь зі 122-мм гармат, розташованих в селищі Саханка.

"На Донецькому напрямку учора за кілька годин до світанку в районі міста Мар'їнка відбулося 2 бойових зіткнення підрозділів ЗСУ з групами бойовиків по 30 і 150 осіб з використанням стрілецької зброї і мінометів. Всі напади були відбиті. Однак обстріл міста, в тому числі із застосуванням важкого озброєння тривали цілий день", - повідомив спікер АПУ.

Також, за його словами, бойовики активно вели вогонь в районі Красногорівки та аеропорту. В районі Светлодарского водосховища супротивник намагається знайти слабкі місця в нашій обороні районі Луганської і Лозового.

"На Луганському напрямку активні бойові дії велися на широкому ділянці фронту від Попасній до Щастя. Зокрема, в районі Попасній і під Трехизбенкой бойовики обстріляли наші позиції з "Градів", а також з 152-мм гармат. На Бахмутської трасі, мова йде про селище Горіхово та смт Новотошковское, противник вів сильний артилерійський вогонь з 122-мм гармат. Пізно ввечері в районі Сокольників відбулося бойове зіткнення сил АТО з ворожої диверсійної-розвідувальною групою, яка прибула з південно-східного напрямку", - розповів Лисенко.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу загинули 3 українських військових, 14 були поранені.