ua en ru

Ситуація з польотами в Узбекистан вирішиться найближчим часом, - МІУ

Ситуація з польотами в Узбекистан вирішиться найближчим часом, - МІУ Фото: міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський

Глава Мініфраструктури України сподівається на позитивний результат переговорів з узбеками

У Міністерстві інфраструктури України (МІУ) сподіваються на вирішення ситуації з польотами в Узбекистан на наступному тижні. Про це сьогодні журналістам заявив глава Мінінфраструктури Андрій Пивоварський, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вони хочуть, щоб наші авіакомпанії літали тільки один раз в тиждень, сьогодні літають двічі в тиждень. Якщо наші авіакомпанії будуть літати туди (в Узбекистан, - ред.) раз в тиждень, то ці польоти стануть економічно необґрунтованими, це означає, що автоматично наші авіакомпанії туди літати не будуть. Наші узбецькі колеги, як і в минулому році кажуть: "Давайте все ж один раз", а ми говоримо: "Ні, давайте два рази" і я думаю, що наступного тижня це все закінчиться, як і в минулому році - всі будуть літати і будуть щасливі", - заявив Пивоварський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що національна авіакомпанія "Узбекистон хаво йулларі" заявила про тимчасове припинення виконання рейсів HY741/742 за маршрутом Ташкент - Київ - Ташкент з 12 травня 2015 року, у зв'язку з відсутністю домовленостей між Авіаційними властями Узбекистану та України щодо експлуатації договірних авіаліній.