ua en ru

Сирійські повстанці заявили про загибель обох пілотів російського Су-24

Сирійські повстанці заявили про загибель обох пілотів російського Су-24 Фото: Туреччина збила російський літак

Повстанці розстріляли в повітрі обох пілотів, коли ті намагалися катапультуватися

Сирійські повстанці заявили, що розстріляли в повітрі обох пілотів російського Су-24, які катапультувалися з збитого турецькими військами літака, передає Reuters з посиланням на заступника командира збройного загону сирійських туркменів Алпаслана Селика.

"Обидва пілоти були знайдені мертвими. Наші товариші відкрили вогонь вгору, і вони померли в повітрі", - сказав представник сирійських туркменів. Селик також показав журналістам те, що, за його словами, було шматком парашута одного з убитих пілотів.

Нагадаємо, сьогодні, 24 листопада, турецькі Військово-повітряні сили збили на кордоні з Сирією російський військовий літак Су-24. Туреччина заявила, що літак був збитий за порушення повітряного простору країни, про що військові були попереджені. Всього турецькі війська засікли на своєму кордоні два літаки РФ.

Міноборони Росії підтвердило аварії російського літака на кордоні Сирії, однак стверджує, що літак не порушувала повітряний простір Туреччини.

Раніше було відомо, що один з пілотів російського СУ-24 загинув. Сирійські повстанці заявили, що відкрили вогонь по пілотам, коли ті намагалися приземлитися на парашутах на територію, контрольовану сирійською армією.

Крім того, з'явилася інформація, що місцеві повстанці в Сирії також збили російський вертоліт.