ua en ru

Сирійські повстанці заявили, що розстріляли російського пілота прямо у повітрі

Сирійські повстанці заявили, що розстріляли російського пілота прямо у повітрі Фото: літак Су-24

Сирійські повстанці відкрили вогонь по російським пілотам, які катапультувалися зі збитого Су-24

Сирійські повстанці відкрили вогонь по пілотам збитого російського бомбардувальника Су-24, коли ті намагалися приземлитися на парашутах на територію, контрольовану сирійською армією. Про це розповів представник "10-ї бригади на Узбережжі" Джахед Ахмад, передає агентство AP.

Повстанці заявили, що потрапили в одного з російських пілотів, і він опустився на землю вже мертвим. Доля другого пілота не відома.

Пізніше у розпорядженні ЗМІ опинився відеозапис, на якій був зображений світловолосий чоловік у камуфляжній формі, не подавав ознак життя. За інформацією агентства Reuters, за кадром чути пояснення, що це "російський пілот", і "Аллах акбар!".

Телекомпанія Al Jazeera Türk опублікувала відео з "загиблим льотчиком", яке, як стверджується, було надано "10-й дивізією".

Нагадаємо, сьогодні турецькі Військово-повітряні сили збили російський Су-24 на кордоні з Сирією. Туреччина звинуватила літак у порушенні повітряного простору. У Міноборони РФ заявили, що літак не порушувала повітряний простір Туреччини. Один з пілотів російського СУ-24 загинув.