ua en ru

У Сінгапурі поховали "батька нації" Лі Куан Ю

У Сінгапурі поховали "батька нації" Лі Куан Ю Попрощатися з Лі Куан Ю прийшли сотні тисяч сінгапурців

У Сінгапурі пройшли державні похорони першого прем'єр-міністра країни Лі Куан Ю, якого багато хто називає "батьком нації", передає Російська служба ВВС.

Повідомляється, що під час урочистої церемонії прощання з засновником незалежної Сінгапуру його син, нинішній прем'єр-міністр Лі Сянь Лун сказав, що його батько був справжнім бійцем, що боявся жорстокої реальності на шляху становлення держави.

Після завершення жалобної служби в Національному університеті труну з тілом Лі Куан Ю відвезли для проведення приватної церемонії кремації.

Видання повідомляє, що в посланні до своїх дітей у 2011 р. Лі просив, щоб його прах був змішаний з прахом його покійної дружини, з якою він прожив 63 роки, і щоб потім їх останки поховали разом.

Смерть Лі Куан Ю всього за п'ять місяців до 50-ї річниці незалежності колишньої британської колонії викликала безпрецедений за масштабами вираз скорботи у жителів Сінгапуру. Протягом чотирьох днів сотні тисяч людей приходили в національний парламент, щоб попрощатися з Лі Куан Ю.

Нагадаємо, творець сінгапурського "економічного дива" Лі Куан Ю помер 22 березня у віці 91 року.