ua en ru

У Сімферополі встановили пам'ятну дошку Сталіну

У Сімферополі встановили пам'ятну дошку Сталіну Фото: пам'ятна дошка Сталіну

На відкритті були присутні пенсіонери та школярі

В тимчасово окупованому Сімферополі напередодні річниці Депортації кримськотатарського народу встановили пам'ятну дошку Йосипу Сталіну, передає QHA.

Дошку встановили на фасаді будівлі Кримського республіканського комітету КПРФ (вул. Долгоруковська, 10-а). За словами першого секретаря Кримської регіональної організації КПРФ Олега Соломахіна, меморіальна дошка встановлена в пам'ять про прибуття Сталіна до Сімферополя для участі в Ялтинській конференції 4-11 лютого 1945 р.

У заході взяли участь близько 300 осіб, в основному, це були люди старшого покоління і школярі. Учасники тримали в руках портрети Сталіна і прапори КПРФ.

У Сімферополі встановили пам'ятну дошку Сталіну

фото: мітинг прихильників КПРФ

Крім цього, було встановлено великий стенд із зображенням Сталіна з написом: "Слава великому Сталіну". Запрошений оркестр виконував військові композиції.

Також на місці відкриття були присутні співробітники поліції. Перед початком заходу була пронесена копія прапора перемоги, після чого члени Союзу Радянських офіцерів пройшлися маршем.

Під час урочистих виступів одна з присутніх на заході почала вигукувати: "Сталін кат!". Прихильники Сталіна почали суперечку з жінкою. Після чого правоохоронці відтіснили її від учасників заходу.

У Сімферополі встановили пам'ятну дошку Сталіну

фото: жінка, яка вигукнула "Сталін кат!"

Після відкриття пам'ятної дошки учасники заходу поклали квіти та розійшлися.

Нагадаємо, сьогодні в російському місті Липецьку невідомі облили фарбою пам'ятник Сталіну.