ua en ru

Швейцарія надіслала в ГПУ запит у справі нардепа Мартиненко

Швейцарія надіслала в ГПУ запит у справі нардепа Мартиненко Фото: нардеп від НФ Микола Мартиненко

Швейцарія просить двосторонньої правової допомоги від України

Швейцарія надіслала до Генеральної прокуратури України запит щодо розслідування кримінального провадження стосовно народного депутата, заступника голови фракції "Народний фронт" у Верховній Раді Миколи Мартиненка. Про це у своєму Facebook повідомив нардеп від "Блоку Петра Порошенко" Сергій Лещенко.

"Швейцарії запит про надання двосторонньої правової допомоги в розслідуванні хабарів найближчого соратника прем'єр-міністра Яценюка. У листі Генпрокуратура сказала все, що могла сказати, враховуючи заборону Швейцарії на розголошення даних, який регулюється швейцарським законом, а також статтею 222 Кримінально-процесуального кодексу України, який дозволяє оприлюднити дані досудового слідства тільки з дозволу слідчого або прокурора (в даному випадку - швейцарського) в обсязі, який вони вважають можливим", - написав Лещенко.

При цьому він не виключив, що в "Народному фронті" можуть відхреститися від Мартиненко.

Мартыненко - всё! Это письмо фактически подтверждает, что в Украину пришел запрос Швейцарии о предоставлении двусторонне...

Posted by Сергій Лещенко on 26 Май 2015 г.

Нагадаємо, в кінці березня стало відомо, що у Швейцарії порушили справу проти нардепа Мартиненка. Аналогічне розслідування почали також і в Чехії.