ua en ru

Швеція має намір посилити заходи з прийому мігрантів

Швеція має намір посилити заходи з прийому мігрантів Фото: Стефан Левен

Виняток може бути зроблено для дітей і сімей з дітьми, які встигли подати заяву на надання притулку ще до подання законопроекту

Шведський уряд пропонує внести тимчасові зміни до законодавства з тим, щоб змусити мігрантів просити про надання притулку в інших країнах. Про це на спеціальній прес-конференції оголосив прем'єр-міністр країни Стефан Левен, передає ТАСС.

Так, він зазначив, що серед іншого уряд має намір ввести тимчасовий вид на проживання для всіх мігрантів, крім квотированих біженців.

"Виключення може бути зроблено для дітей і сімей з дітьми, які встигли подати заяву на надання притулку ще до подання законопроекту", - зазначив Левен.

Також уряд посилить правила возз'єднання біженців з сім'ями і введе медичне тестування для визначення віку підлітків-мігрантів, що приїжджають без батьків і які стверджують, що їм не виповнилося 18 років. На всіх транспортних засобах, які доставляють переселенців у Швецію, буде проводитися контроль документів.

"За останні два місяці Швеція прийняла 80 тис. мігрантів. Швеція - маленька країна, яка робить велику справу. Мені дуже боляче, що Швеція не може приймати біженців в такому великому обсязі, як сьогодні. Тепер багатьом доведеться просити притулку в інших країнах", - додав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що лідери Європейського союзу (ЄС) та Туреччини 29 листопада проведуть саміт з питань міграційної кризи.