ua en ru

Штайнмаєр занепокоєний нападами на спостерігачів ОБСЄ на Донбасі

Штайнмаєр занепокоєний нападами на спостерігачів ОБСЄ на Донбасі Фото: Франк-Вальтер Штайнмаєр занепокоєний загрозами спостерігачам ОБСЄ на Донбасі

Голова ОБСЄ закликав притягнути винних до відповідальності

Чинний голова Організації з безпеки і співробітництва в Європі, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр висловив занепокоєння з приводу повідомлень про обстріли членів Спеціальної моніторингової місії в Україні і погрози їм. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

"Такі напади, що мають на меті перешкодити роботі цивільної неозброєної спостережної місії ОБСЄ і її членів, цілком неприйнятні", - заявив Штайнмаєр.


Він додав, що усі сторони мають повністю гарантувати безпеку спостерігачів і обладнання ОБСЄ і надавати їм безперешкодний доступ по всій Україні, включно з зоною конфлікту.

"Відповідальні за напади мають бути притягнені до відповідальності", - підкреслив голова ОБСЄ.

Зазначимо, Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ на Донбасі заявила про обстріл 20 серпня спостерігачів під час моніторингу позицій сил АТО в Луганській області, а 22 серпня бойовики так званої "Донецької народної республіки" тримали спостерігачів спеціальної моніторингової місії ОБСЄ під прицілом на блокпосту в Луково.

Нагадаємо, чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр запросив своїх колег з держав-учасників ОБСЄ на неформальну зустріч у четвер, 1 вересня 2016 року, в Потсдамі (Німеччина).