ua en ru

Штаб АТО повідомляє про збільшення кількості обстрілів українських позицій на Донбасі

Штаб АТО повідомляє про збільшення кількості обстрілів українських позицій на Донбасі Фото: АТО на Донбасі

Протягом доби бойовики 71 раз порушили режим тиші

Протягом минулої доби, 28 січня 2016 року, бойовики збільшили кількість обстрілів сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Також бойовики розширюють географію обстрілів, повідомляє штаб АТО у Facebook.

"Обстріли проросійськими бойовиками позицій Збройних Сил України не припиняються. За минулу добу бандформування псевдореспублік 71 раз порушили режим повної тиші на Донбасі. На Світлодарській дузі ворог обстріляв наші опорні пункти в Зайцевому - з мінометів калібру 82-мм. В Новгородському та Майорську - з гранатометів, великокаліберних кулеметів та БМП", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що неподалік тимчасово окупованого Донецька в черговий раз були обстріляні з різних видів зброї українські позиції в Опитному, Пісках, Авдіївці та на шахті Бутівка. Напруженої була ситуації в районі Мар'їнки. Українські воїни змушені були відкрити прицільний вогонь у відповідь на обстріли бойовиків.

"Кількість обстрілів збільшується, а географія розширюється. Разом з тим, провокуючи наших воїнів на вогонь у відповідь, терористи обстрілюють районі, де проживають мирні мешканці. В 21.10 кремлівські найманці з БМП та автоматичного станкового гранатомету обстріляли контрольний пункт в'їзду/виїзду "Мар'їнка" Державної прикордонної служби України", - зазначають у штабі АТО.

Повідомляється, що за оперативною інформацією, подібні провокації готуються бойовиками і на інших КПВВ, зокрема на Артемівському напрямку.

"Це є черговим свідченням того, що встановлення миру на Донбасі ніяк не вписується в злочинні плани бойовиків та їхніх кремлівських господарів", - йдеться у повідомленні.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 06:00 годину 29 січня 2016 року:Обстріли проросійськими бойовиками позицій З...

Опубликовано Прес-центр штабу АТО 28 января 2016 г.

Нагадаємо, в зоні АТО встановлено чергові факти алкоголізму та дезертирства з боку військових із РФ.

"Після вживання алкогольних напоїв, військовослужбовець 1 окремої мотострілкової бригади (Комсомольське) незаконно заволодів вогнепальною зброєю і скоїв напад на чергову зміну підрозділу. Виявлено чергові факти дезертирства особового складу 5 окремої мотострілкової бригади (Рясне)", - повідомляють у прес-службі Головного управління розвідки Міноборони.