ua en ru

Штаб АТО опублікував фото обстрілу Артемового Донецької обл

Штаб АТО опублікував фото обстрілу Артемового Донецької обл Фото: обстріл Артемового

Населений пункт обстріляний з забороненого озброєння

Спостерігачі Спільного центру контролю і координації (СЦКК) питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін зафіксували руйнування Артемового Донецькій обл. внаслідок обстрілу проросійських бойовиків. Фото оприлюднені на сторінці прес-центру АТО в Facebook.

Зазначимо, обстріл населеного пункту Артемове Донецької обл., який знаходиться поруч з Дзержинськом, відбувся в ніч з 12 на 13 серпня.

Повідомляється, що масований обстріл проходив використанням артилерії калібрів 122 мм та 152 мм, всього по населеному пункту було випущено близько 50 снарядів. В результаті обстрілу постраждали кілька будинків, лінії електропередач, залізнична станція. Поранення отримала також мирна мешканка.

Варварський обстріл проросійськими бойовиками житлового масиву у н.п. Артемове на ДонеччиніВійськові спостерігачі укра...

Posted by Прес-центр АТО on 13 августа 2015 г.

Нагадаємо, за минулу добу, 13 серпня, бойовики обстріляли сили АТО з "Градів". Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО на Facebook.

Так, згідно з повідомленням, в районі Маріуполя, близько 22 годин з реактивних систем БМ-21 "Град" бойовики били по нашим опорним пунктам у селищах Талаківка, Павлопіль, Старогнатовка. Також за Старогнатовке і Погоди працювала ворожа артилерія калібру 152 міліметра. А з 18 годин до опівночі під вогонь 120-міліметрових мінометів двічі потрапив населений пункт Новотроїцьке.

"У 23 по Авдіївці, а о 23.30 і 23.35 за Досвідченому, що поблизу Донецька, окупанти били з "Градів". Крім того, в кінці дня, під вогнем 152-міліметрових артилерії противника виявилися Водяне, Кам'янка, Новобахмутовка, Первомайське", - йдеться в повідомленні.

На Артемівському напрямку, близько 10 вечора, окупанти з мінометів і артилерії калібру 152 міліметра вели вогонь по силам АТО в селищі Зайцево.

Крім того, повідомляється, що бойовики продовжують бити по цивільних будівель. Так у 17.10 з гранатометів і великокаліберних кулеметів бойовики обстріляли Широкіно, а в 21.52 з "Градів" били по Авдіївці і Досвідченому.

Загалом, після опівночі, 14 серпня, і до 6:00 терористи 9 разів застосовували заборонену мінськими домовленостями артилерію.