ua en ru

Шокін доручив перевірити всіх генпрокурорів з розслідування подій Майдану

Шокін доручив перевірити всіх генпрокурорів з розслідування подій Майдану Фото: Віктор Шокін

За завданням генпрокурора був складений документ і по самому Шокіну

Генеральний прокурор України Віктор Шокін доручив перевірити себе і своїх попередників на посаді генпрокурорів на предмет перешкоджання розслідуванню подій на Майдані Незалежності восени 2013 р. - взимку 2014 року Про це Шокін розповів в інтерв'ю газеті "Голос України".

"За моїм наказом підготовлений документ, що стосується діяльності кожного Генерального прокурора в певний період часу: від початку Майдану до сьогодні. Це прокурори Пшонка, Махніцький, Ярема і Шокін. У цьому узагальненні, згідно ретельно проробленим європейським критеріям, які я трохи доповнив до кожного з генеральних прокурорів по кожному пункту, виписані всі позитивні і негативні сторони", - повідомив Шокін.

При цьому Шокін підкреслив, що документ стосується не тільки самих генпрокурорів, але й інших співробітників ГПУ за часів головування того чи іншого керівника.

Він зазначив, що є привід вважати, що деякі співробітники прокуратури перешкоджали розслідуванню справ по Майдану.

"У нас є всі підстави вважати, що деякі співробітники Генеральної прокуратури та деякі прокурори на місцях, навмисне чи ні, поки сказати не можна, перешкоджали розслідуванню кримінальних проваджень по Майдану", - зазначив він.

Нагадаємо, як повідомив Шокін, СБУ досі не передала ГПУ докази про причетність радника Президента Росії Владислава Суркова до розстрілів на Майдані Незалежності.