ua en ru

Шокін має піти у відставку, якщо не передасть докази проти Януковича до суду до вересня, - БПП

Шокін має піти у відставку, якщо не передасть докази проти Януковича до суду до вересня, - БПП Фото: Віктор Шокін

Генпрокурор запевнив, що готовий технологічно у вересні подати справу у суд

Генеральний прокурор України Віктор Шокін повинен піти у відставку, якщо не передасть до вересня 2015 р. докази проти єкс-президента України Віктора Януковича. Про це у кулуарах Верховної Ради журналістам заявив голова фракції "Блок Петра Порошенка" Юрій Луценко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я хочу, щоб у вересні місяці у суд була передана справа по статті 255 про створення злочинної організації Віктора Януковича. Якщо ми зараз змінимо прокурора, у вересні нічого не подасться ... Він (Шокін - ред.) запевнив, що готовий технологічно у вересні подати ці справи у суд... Не можна міняти коня до переправи. На цей момент генеральний прокурор повністю володіє інформацією про ці справи. Я хочу, щоб він до вересня або передав їх до суду, або пішов у відставку", - заявив Луценко.

Разом з тим, за його словами, для цього треба довести конституційну узурпацію повноважень через державну зраду суддів Конституційного суду.

"Для цього треба довести декілька яскравих фактів розкрадання командою Януковича країни у його інтересах. Для цього треба довести особисту вигоду Януковича від створення цієї організації... Для цього треба довести його вину у розстрілах на Майдані по статті 115", - додав Луценко.

Нагадаємо, у Верховній Раді зібрали вже 100 підписів за відставку генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Про це на своїй сторінці в Facebook сьогодні, 14 липня, написав народний депутат України Андрій Лозовий.

"Зателефонували кілька народних депутатів. Де-факто за відставку Шокіна є вже 100 підписів", - написав він.

Відзначимо, що, за повідомленнями народних депутатів, підписи за відставку Віктора Шокіна з посади генерального прокурора збираються вже протягом місяця. При цьому підписи за відставку попередника Шокіна, Віталія Яреми, були зібрані набагато оперативніше і результатом цього процесу стала зміна генерального прокурора в лютому 2015 р.