ua en ru

Шокін домагається обшуків у слідчих Сакварелідзе, - нардеп

Шокін домагається обшуків у слідчих Сакварелідзе, - нардеп Фото: Віктор Шокін

ГПУ завела справи проти суддів, які проводили обшуки у корупціонерів

Генеральний прокурор України Віктор Шокін домагається рішення Печерського райсуду Києва на проведення обшуку у слідчих заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе. Про це у Facebook повідомив нардеп від БПП Мустафа Найєм.

"Прокурорські розбірки. Прямо зараз у Печерському суді р. Києва за адресою вул. Хрещатик, 24 перший заступник Генерального прокурора Юрій Столярчук вимагає у суду дозвіл на проведення обшуків і вилучення документів з кабінетів слідчих, які вели справи стосовно заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакина та заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця", - повідомив Найєм.

За його словами, Столярчук також вимагає дозволу на доступ до трафіку телефонних номерів слідчих Давида Сакварелідзе.

"Тим часом сам Генеральний прокурор Віктор Шокін особисто приїхав в Апеляційний суд м. Києва за адресою пл. Солом'янська 2а, вимагаючи від суду визнати незаконними обшуки у вищезазначених прокурорських чиновників. Нагадаю, в рамках цих обшуків були виявлені понад 500 тис. дол. США, а також цінні папери і коштовності", - додав Найєм.

Прокурорские разборки. Прямо сейчас в Печерском суде г. Киева по адресу ул. Хрещатик, 24 первый заместитель Генерального...

Posted by Mustafa Nayyem on 14 Июль 2015 г.

Відзначимо, в мережі з'явилася онлайн-трансляція з місця, де знаходяться речові докази по справі прокурорів, які хочуть вилучити.

Нагадаємо, в Раді вже зібрали 73 підписи нардепів за відставку Шокіна.