ua en ru

Шокін відзвітує Раді у справі екс-голови Держфінінспекції Гордієнко, - Кириленко

Шокін відзвітує Раді у справі екс-голови Держфінінспекції Гордієнко, - Кириленко Погоджувальна рада

Генеральний прокурор України Віктор Шокін у п'ятницю, 10 квітня 2015 р., доповість у Верховній Рад України щодо звинувачень екс-голови Держфінінспекції Миколи Гордієнка. Про це заявив віце-прем'єр-міністр, міністр культури України В'ячеслав Кириленко сьогодні під засідання погоджувальної ради депутатських груп та фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

Як зазначив В'ячеслав Кириленко, Кабмін підтримує пропозицію фракції "Народний фронт": "Ми вважаємо, що оскільки справа набула великого резонансу, в п'ятницю - і це позиція уряду, яка сьогодні була проговорена на вранішній нараді - у п'ятницю генеральний прокурор України повинен надати інформацію по цих резонансних питаннях у Верховній Раді України, і уряд готовий долучитись до будь-яких додаткових пояснень у справі, яка набуває резонансу і понад усе має політичне забарвлення, спрямоване на розвал теперішньої правлячої коаліції".

При цьому він також повідомив, що сьогодні уряд проведе зустрічі з керівниками фракцій коаліції.

"Уряд чітко усвідомлює свою коаліційну природу, тому сьогодні також вкотре відбудуться зустрічі з представниками фракцій коаліції по всіх гострих болючих і ключових питаннях", - заявив віце-прем'єр.

Нагадаємо, НФ вимагає звіту Шокіна щодо розслідування звинувачень Гордієнка на адресу Кабміну.